Пропустити навігацію

Понад 29, 2 тис. громадян області проведено перерахунки пенсійних виплат

Bezymyannyj - Понад 29, 2 тис. громадян області проведено перерахунки пенсійних виплатЗ 1 липня 2018 року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність збільшився та складає 1435 грн. У зв’язку із цим проведено перерахунок пенсій окремим категоріям громадян. Про це журналістам суспільного телеканалу «Житомир» повідомила начальник управління пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду України в  Житомирській  області  Вікторія Куц.

– Перерахунок пенсій проведено 29,2 тис. пенсіонерів області. В основному це ті громадяни, які не мали достатньо страхового стажу для призначення пенсії в мінімальному розмірі на рівні 1452 грн. Тобто це незначна кількість осіб, майже 8 % від загальної чисельності пенсіонерів області, яким буде, у зв’язку з ростом прожиткового мінімуму, збільшено розмір пенсії,  – повідомила медійникам  Вікторія Куц.

Крім того,  перераховано надбавку до пенсії особам, які мають статус «Почесний донор України» та «Почесний донор СРСР». Розмір цієї надбавки збільшиться з 170 грн. до 177,70 грн.

Фахівець пенсійної служби регіону наголосила, що в липні, категорії осіб, яким проведено перерахунок отримають пенсійні виплати в підвищених розмірах.

background Layer 1