Пропустити навігацію

Про легальну зайнятість під час засідання круглого столу

DSC05577 1024x768 - Про легальну зайнятість під час засідання круглого столуЗ нагоди відзначення Всесвітнього Дня дій за гідну працю Федерацією профспілок Житомирської області проведено засідання круглого столу. Начальник головного управління Фонду в області Іван Заінчковський разом з соціальними партнерами, центром зайнятості та іншими взяв участь у заході, який відбувся під гаслом «Працю – країні, гідність – людині».

Під час свого виступу начальник головного управління зазначив, що недотримання роботодавцями законодавства про працю безпосередньо впливає на соціальний захист застрахованих осіб. Отримання заробітної плати в межах менше мінімально встановленого рівня призводить до зарахування неповного місяця страхового стажу, що в свою чергу впливає на призначення пенсійних виплат.

– З 1 січня 2019 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років мають тільки ті особи, в яких страховий стаж буде не менше 26 років. При цьому, вимога до мінімального страхового стажу буде поступово збільшуватися, щороку на один рік. І  у  2028 році  необхідний страховий стаж для призначення пенсії  становитиме 35 років, – наголосив очільник пенсійної служби області. Та нагадав про можливість здійснювати контроль за даними, що містяться в електронному реєстрі застрахованих осіб, за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України.

background Layer 1