Пропустити навігацію

До уваги роботодавців!

5 вересня 2018 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження № 649- р  «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Це розпорядження передбачає наступне – упродовж місяця буде проведена широка інформаційно – роз’яснювальна робота, під час якої роботодавців проінформують про великі штрафи за незаконну зайнятість. Через місяць, в жовтні, почнеться реалізація заходів, передбачених розпорядженням це сприятиме підвищенню ефективності державної політики щодо захисту трудових прав людей, зменшенню застосування незадекларованої праці та посиленню дисципліни сплати податків і єдиного соціального внеску.

Роботодавцям слід пам’ятати, що легалізація заробітної плати – це надійний засіб залучення висококваліфікованих, порядних, не байдужих до майбутнього країни людей та ефективний спосіб боротьби із конкуренцією на ринку праці.

На сьогодні ще є час проявити відповідальне ставлення як до працюючих, так і до законів нашої держави і легалізувати працю усіх найманих працівників. Патріотизм та повага до держави і людей залежить у першу чергу від свідомості кожного роботодавця та працівника.

background Layer 1