Пропустити навігацію

Про переваги електронного пенсійного посвідчення розповіли журналістам місцевого телеканалу

Bezymyannyj111 1024x742 - Про переваги електронного пенсійного посвідчення розповіли журналістам місцевого телеканалу02 жовтня заступник начальника головного управління Фонду в області Світлана Антонюк розповіла журналістам телеканалу ТОВ ТРК “Союз-TV” про переваги електронного пенсійного посвідчення.

– Електронне пенсійне посвідчення – це пластикова картка, яка поєднує в собі і банківську картку, на яку надходять пенсійні виплати, і посвідчення особи з відповідними персональними даними, – повідомила Світлана Миколаївна.

Заступник начальника головного управління пояснила журналістам, що усі пенсіонери які отримують пенсію через відділення Державного ощадного банку мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення, для цього потрібно звернутись до відділення Пенсійного фонду за місцем проживання та подати заяву. Отримати електронне пенсійне посвідчення може будь-хто із пенсіонерів, а наявне паперове посвідчення можна замінити на новий документ. Перехід на новий тип документу не є обов’язковим, раніше видані посвідчення продовжують бути дійсними.

Для виготовлення документу пенсіонерам, які бажають отримати нове посвідчення замість попереднього, можуть бути використані фото, наявні в базі даних Пенсійного фонду. Ті, хто виготовляє електронне пенсійне посвідчення вперше, можуть надати фото або сфотографуватись безпосередньо у відділенні Фонду. Виготовляється посвідчення протягом 30 днів і видається в відділенні Державного ощадного банку.

background Layer 1