Пропустити навігацію

В регіоні підсумували роботу пенсійної служби за 9 місяців поточного року

25 жовтня, на засіданні колегії при начальнику головного управління, учасники підсумували роботу головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області за 9 місяців поточного року, зокрема щодо виконання заходів спрямованих на дотримання стандартів обслуговування громадян та стан виконання Закону України «Про звернення громадян».

На колегії відмічено, що упродовж звітного періоду головним управлінням забезпечено своєчасне і в повному обсязі фінансування виплат пенсій і грошової допомоги з урахуванням їх підвищень 376 тис. пенсіонерів області, в тому числі 26,1 тис. пенсіонерів силових структур. На їх виплату спрямовано 8965,2 млн грн, що на 1102,5 млн грн більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

 У поточному році призначено 10,7 тис. нових пенсій, проведено 37,4 тис. індивідуальних перерахунків пенсій. Середній розмір пенсії станом на 01.10.2019 становить 2626,64 грн.

– Планові показники із надходження власних коштів виконано на              103%, що досягнуто завдяки погашенню заборгованості окремими платниками області. Надходження єдиного внеску становить 3,6 млрд грн., темпи росту до минулого року – 119%, –  зазначив перший заступник начальника головного управління Олег Шмагун.

Підрозділами обслуговування громадян забезпечено надання майже 300 тис. пенсійних послуг 231,5 тис. громадянам. З них, понад 4 тис. послуг  надано на  52 віддалених робочих місцях.

 Підсумовуючи напрацювання 9 місяців поточного року та окреслюючи напрямки подальшої роботи, начальник головного управління Фонду в області Іван Заінчковський  наголосив, що перед пенсійниками стоїть багато  завдань. Одне з них – це робота з обслуговування громадян. 

  – Наразі, ми працюємо над покращенням сервісного обслуговування, облаштовуємо зали відповідно до визначених Пенсійним фондом України єдиних стандартів у тому числі щодо інклюзії, для створення належних умов прийому громадян, – зауважив Іван Заінчковський.

Керівник головного управління окремо зупинився на заходах, спрямованих  на  наповнення бюджету  Фонду. Відмітив, що відповідна робота є не менш важливою та наголосив на посиленні контролю за погашенням заборгованості.

DSC05674 1024x768 - В регіоні підсумували роботу пенсійної служби за 9 місяців поточного року DSC05668 1024x768 - В регіоні підсумували роботу пенсійної служби за 9 місяців поточного року

background Layer 1