Пропустити навігацію

Важливість легалізації зайнятості населення обговорили на зустрічі з профспілковими лідерами

DSC02357 1024x768 - Важливість легалізації зайнятості населення обговорили на зустрічі з профспілковими лідерамиВ регіоні за ініціативи Федерації профспілок області з метою обговорення захисту соціально-економічних інтересів працюючих і членів їх сімей проведено зустріч з профспілковими лідерами.

На зустрічі були присутні голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук, заступник директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Світлана Бойм, голова правління об’єднаної організації роботодавців області Сергій Бутенко, начальник відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян управління пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду в області Лариса Бабич.

Учасники зібрання обговорили питання реалізації спільних заходів щодо легалізації трудових відносин і заробітної плати в області. Окреслили негативні наслідки у разі порушення трудового законодавства, зокрема для найманих працівників у вигляді соціальної незахищеності і втрати страхового стажу, для роботодавців у вигляді великих штрафних санкцій.

Лариса Бабич зазначила, що першочерговою умовою при призначенні пенсій є набуття необхідного страхового стажу. Тобто, до страхового стажу при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, у яких відбувалось нарахування, та за які повністю сплачені внески із заробітної плати у сумі не меншій мінімальної. Пенсійниця наголосила, що з 1 січня 2018 року страховий стаж необхідний для призначення пенсії становить 25 років і з кожним роком зростатиме на 1 рік до 2028 року.

background Layer 1