Пропустити навігацію

Результати роботи відділу внутрішнього аудиту за 9 місяців 2019 року

Згідно зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту в Пенсійному фонді України на 2019 рік, відділом внутрішнього аудиту за звітний період проведено 4 внутрішніх аудитів в 9 об’єднаних управліннях області та в головному управлінні.

За результатами проведених аудиторських досліджень виявлено 85 випадків не фінансових порушень та 168 випадків фінансових порушень на загальну суму 375,0 тис. грн., з яких 83,6 тис. грн. (22% виявленої суми порушень) – фінансові порушення вимог чинного законодавства, що призвели до втрат (збитків) фінансових і матеріальних ресурсів, 291,4 тис. грн. (78%) – фінансові порушення вимог чинного законодавства, що не призвели до втрат.

audyt 9 misyatsiv - Результати роботи відділу внутрішнього аудиту за 9 місяців 2019 рокуІз загальної суми виявлених порушень поновлено та відшкодовано коштів в загальній сумі 312,4 тис. грн, або 83% до виявлених, а саме: в повному обсязі усунуто порушення, що не призвели до втрат на загальну суму                   

291,4 тис. грн; відшкодовано фінансових порушень, що призвели до втрат (збитків) фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 21,0 тис. грн. Залишок невідшкодованих коштів становить 62,6 тис. грн.

Аудиторські звіти містять 4 умовно-позитивних висновки. За результатами внутрішніх аудитів об’єднаними управлінням та структурним підрозділам головного управління надано 38 рекомендацій, які прийняті до виконання.

Головним управлінням за результатами проведених аудитів видано 4 управлінських рішення, підпорядкованими управліннями видано 15 управлінських рішень.

Також, упродовж 9 місяців 2019 року проведено 8 інших контрольних заходів, за результатами яких встановлено порушення вимог чинного законодавства на загальну суму 50,7 тис. грн, з яких 7,2 тис. грн (14 % виявленої суми порушення) – фінансові порушення вимог чинного законодавства, що призвели до втрат (збитків) фінансових і матеріальних ресурсів, 43,5 тис. грн (86%) – фінансові порушення вимог чинного законодавства, що не призвели до втрат.

background Layer 1