Пропустити навігацію

Пенсійники закликали мешканців міст офіційно оформляти трудові відносини

IMG 20180928 102017 1024x748 - Пенсійники закликали мешканців міст офіційно оформляти трудові відносиниФахівці Овруцького та Новоград – Волинського об’єднаних управлінь Фонду в області провели флешмоби на тему легалізації заробітної плати біля торгівельних майданчиків міст.

P81001 143528 - Пенсійники закликали мешканців міст офіційно оформляти трудові відносини

 

Під час акцій працівники Фонду інформували роботодавців, працівників торгівлі, пересічних громадян про наслідки «тіньових» заробітків, з яких не сплачуються податки та страхові внески  в результаті чого втрачається право на отримання гідної пенсії в майбутньому.

Оскільки майбутня пенсія визначається за страховим стажем та легальним заробітком, значна кількість громадян не замислюється, що свідомо обкрадає сама себе, погодившись на одержання зарплати в «конвертах», – наголошували пенсійники.

Розповсюджуючи інформаційні буклети, організатори заходів рекомендували містянам використовувати електронні сервіси пенсійної служби, за допомогою яких можна відстежувати ситуацію щодо сплачених страхових внесків і зарахованого стажу, отримувати потрібні довідки онлайн та актуальну інформацію з питань пенсійного забезпечення.

background Layer 1