Пропустити навігацію

Легалізація трудових відносин – на контролі

DSC05887K 1024x768 - Легалізація трудових відносин - на контролі14 листопада, в головному управління Пенсійного фонду України в Житомирській області провели засідання робочої групи з питань легалізації доходів громадян за участі представників Житомирської обласної державної адміністрації, Державної податкової служби та Держпраці в області.

Учасники засідання розглянули питання щодо протидії використання праці неоформлених працівників в Коростишівському та Черняхівському районах та обговорили проведення рейду обласної робочої групи до підприємств, які здійснюють свою діяльність на території зазначених районів.

– Незадекларована праця порушує права громадян, і основним завданням є недопущення цього, шляхом здійснення постійного моніторингу, оперативного реагування на скарги, що надходять від громадян, чиї права порушуються, – зауважив перший заступник начальника головного управління Фонду в області Олег Шмагун.

Завдяки діяльності робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, а також іншим вжитим заходам, кількість осіб, які отримували заробітну плату менше мінімальної, з початку року скоротилась на 8 тис. осіб.

background Layer 1