Пропустити навігацію

Турбуємось про людей з особливими потребами

До Міжнародного дня людей з інвалідністю Житомирські пенсійники провели ряд інформаційних заходів для людей з особливими потребами.

Фахівці Фонду зустрілися з представниками ветеранських організацій, територіальних центрів обслуговування одиноких громадян, центрів реабілітації інвалідів та УТОС.

Під час заходів працівники пенсійної служби надали консультації стосовно особливостей пенсійного забезпечення осіб з інвалідністю та звернули увагу, що з 1 грудня 2019 року проведено перерахунок пенсій у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму.

Наразі, значна увага головного управління приділяється питанню доступності пенсіонерів до послуг, які надаються органами Фонду, в тому числі для осіб з інвалідністю. Зокрема, у сервісних центрах розпочато роботи з обладнання приміщень відповідно до визначених стандартів обслуговування, в тому числі щодо забезпечення інклюзії. Крім того, з перекладачами Житомирської обласної організації  УТОГ налагоджено діалог, результатом якого є онлайн – переклад жестової мови через засоби телефонії у разі звернення осіб з порушеннями слуху.

 

 

Довідково: На обліку в головному управлінні Фонду перебуває 376 тис. пенсіонерів, з яких 67,2 тис. громадян отримують пенсію по інвалідності. Середній розмір їх пенсій становить 4694,86 грн.

Malyn 1024x715 - Турбуємось про людей з особливими потребами Korosten 1 1024x768 - Турбуємось про людей з особливими потребами Korostyshiv 1 1024x676 - Турбуємось про людей з особливими потребами

background Layer 1