Пропустити навігацію

В регіоні відбулася тристороння зустріч сторін соціального діалогу

DSC02447 1024x768 - В регіоні відбулася тристороння зустріч  сторін соціального діалогу09 жовтня за ініціативою Федерації профспілок в обласній державній адміністрації відбулася тристороння зустріч сторін соціального діалогу.

У засіданні взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Лагута, голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук, перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Олег Шмагун, в. о. директора обласного центру зайнятості Віктор Зубрицький та керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Зустріч відбувалася в форматі «круглого столу». Учасниками заходу  розглянуто низку проблемних питань, які сьогодні потребують  вирішення.  Зокрема, щодо соціального забезпечення громадян області та важливості  легалізації робочих місць.

У ході обговорення, перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду в області Олег Шмагун зауважив, що питання легалізації заробітної плати, дотримання чинного законодавства з оплати праці, зменшення заборгованості із платежів до бюджету Пенсійного фонду наразі постали надзвичайно гостро, вирішити їх можна тільки у співпраці із соціальними партнерами.

– Органи Фонду здійснюють постійний моніторинг відомостей Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, за результатами якого, в області 3,5 тис. страхувальників виплачують заробітну плату менше встановленого рівня 20,7 тис. застрахованих осіб. З метою вжиття заходів до платників у яких виявлено ознаки порушення законодавства про працю, органи Фонду в області співпрацюють з управлінням Держпраці, фіскальної служби та органами влади на місцях. За результатами спільної роботи  з початку поточного року легалізовано працю 4,7 тис. осіб.,  – наголосив фахівець пенсійної служби.

background Layer 1