Пропустити навігацію

Роботодавців інформували про наслідки нелегальної зайнятості

DSC06618 1024x768 - Роботодавців інформували про наслідки нелегальної зайнятості28 січня, у Житомирському міському центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар із суб`єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

У роботі семінару взяла участь начальник фінансово-економічного управління головного управління Пенсійного фонду України в області Наталія Пінчук, а також представники Управління Держпраці, Державної податкової служби, обласного центру зайнятості та департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації.

DSC06637 1024x767 - Роботодавців інформували про наслідки нелегальної зайнятості

Спікери заходу зосередили увагу фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю, на наслідках нелегальної зайнятості як для працівників, так і для  самих роботодавців, а також обговорили  питання здійснення нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зокрема щодо недопущення заборгованості з виплати заробітної плати,  дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації праці неоформлених працівників.

Під час виступу, Наталія Пінчук наголосила, що тінізація доходів і зайнятості населення негативно впливає на соціальну захищеність громадян. Оскільки, першочерговою умовою при виході на пенсію є набуття необхідного страхового стажу до якого включаються періоди за які щомісяця й у повному обсязі сплачені страхові внески у розмірі не менше мінімального страхового внеску, обчисленого з мінімальної заробітної плати.   

background Layer 1