Пропустити навігацію

Незадекларована праця має негативні наслідки

На Житомирщині стартувала цільова інформаційна кампанія для  суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сферах торгівлі та послуг.

Фахівці головного управління в  рамках кампанії проводять семінари,  лекції та бесіди із фізичними  особами  – підприємцями під час яких наголошують, що незадекларована праця має негативні наслідки як для працівників, так і для роботодавців.

Пенсійники акцентують: «На сьогодні рівень пенсійного забезпечення повністю залежить від величини страхового стажу і розміру заробітної плати, з якої сплачувалися страхові внески. У разі, якщо роботодавець не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників, то періоди, за які не сплачені внески “випадають” із страхового стажу найманого працівника та не включаються в заробіток для розрахунку розміру майбутньої пенсії».

Фахівці головного управління рекомендують працедавцям  користуватися швидким та зручним способом отримання інформації та послуг в електронному «Кабінеті страхувальника» на вебпорталі Пенсійного фонду України, в якому роботодавець може переглянути дані звітності щодо сплати єдиного соціального внеску, самостійно отримати електронні довідки щодо працівників, їхнього страхового стажу та розміру заробітної плати.

Berdychiv6 1024x768 - Незадекларована праця має негативні наслідкиBerdychiv5 1024x768 - Незадекларована праця має негативні наслідкиOvruch1 1024x766 - Незадекларована праця має негативні наслідкиRomaniv1 1 - Незадекларована праця має негативні наслідкиRomaniv2 1024x768 - Незадекларована праця має негативні наслідкиKorolvka1 1024x768 - Незадекларована праця має негативні наслідки

 

background Layer 1