Пропустити навігацію

Результати роботи відділу внутрішнього аудиту за 2019 рік

audyt - Результати роботи відділу внутрішнього аудиту за 2019 рікЗгідно зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту на 2019 рік, відділом внутрішнього аудиту за звітний період проведено 5 внутрішніх аудитів в 9 об’єднаних управліннях області та в головному управлінні.

За результатами проведених аудиторських досліджень виявлено 87 випадків не фінансових порушень та 169 випадків фінансових порушень на загальну суму 380,5 тис.грн., з яких 83,6 тис.грн. (22% виявленої суми порушень) – фінансові порушення вимог чинного законодавства, що призвели до втрат (збитків) фінансових і матеріальних ресурсів, 296,9 тис.грн. (78%) – фінансові порушення вимог чинного законодавства, що не призвели до втрат.

Із загальної суми виявлених порушень поновлено та відшкодовано коштів в загальній сумі 327,8 тис.грн., або 86% до виявлених, а саме: в повному обсязі усунуто порушення, що не призвели до втрат на загальну суму 296,9 тис.грн.; відшкодовано фінансових порушень, що призвели до втрат (збитків) фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 30,8 тис.грн. Залишок невідшкодованих коштів становить 52,7 тис.грн.

Аудиторські звіти містять 5 висновків та 45 рекомендацій, які прийняті до виконання керівництвом підвідомчих управлінь та структурних підрозділів головного управління.

audyt2 - Результати роботи відділу внутрішнього аудиту за 2019 рікГоловним управлінням за результатами проведених аудитів видано 5 управлінських рішення, підпорядкованими управліннями видано  15 управлінських рішень.

Також, упродовж 2019 року проведено 14 інших контрольних заходів за результатами яких встановлено порушення вимог чинного законодавства на загальну суму 74,3 тис.грн., з яких 30,8 тис.грн. (41,5% виявленої суми порушень) – фінансові порушення вимог чинного законодавства, що призвели до втрат (збитків) фінансових і матеріальних ресурсів, 43,5 тис.грн. (58,5%) – фінансові порушення вимог чинного законодавства, що не призвели до втрат.

З загальної суми виявлених порушень поновлено та відшкодовано коштів в загальній сумі 74,2 тис.грн. (99,9%)

Крім того, за результатами проведених контрольних заходів в попередніх роках, за звітний період надійшло коштів в загальній сумі 69,8тис.грн.

 

background Layer 1