Пропустити навігацію

Право громадян на пенсію – в ефірі «UA: Житомир»

DSC06685 1024x768 - Право громадян на пенсію - в ефірі  «UA: Житомир»Право на пенсію за віком мають громадяни, які досягли пенсійного віку та набули необхідний страховий стаж. Саме про це під час прямого ефіру  у студії «UA:Житомир» розповіла начальник управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Лариса Бабич.

– Для виходу на пенсію  у 2020 році після досягнення віку чоловіками     60 років та жінками 59 років (з 1 квітня 2020 року – 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років. З кожним наступним роком страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком,  поступово зростатиме і у 2028 році необхідний страховий стаж становитиме 35 років, – зазначила Лариса Бабич.

Пенсійниця, під час ефіру, детально роз’яснила мешканцям регіону порядок набуття та зарахування страхового стажу, а також повідомила про зручну можливість відстеження інформації щодо нарахованого заробітку та тривалості зарахованого стажу на вебпорталі Пенсійного фонду України.

background Layer 1