Пропустити навігацію

Про онлайн- сервіс від Пенсійного фонду України під час радіоефіру

Bezymyanny 1024x686 - Про онлайн- сервіс від Пенсійного фонду України під час радіоефіруПід час прямого ефіру  у студії «UA: Житомир» заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Світлана Антонюк  розповіла про функціонування на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України сервісу “Електронна трудова книжка”.

– З 3 червня Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, яким передбачено ведення трудових книжок в електронній формі, що дасть змогу призначати пенсію без заяви особи. А з 1 липня поточного року згідно Указу Президента України передбачено запровадження механізму автоматичного, без звернення особи, призначення пенсій за віком при досягненні пенсійного віку, – зазначила Світлана Антонюк.

Відповідаючи на запитання, заступник начальника Головного управління Фонду в області  надала роз’яснення щодо страхового стажу, щодо виплати щомісячних доплат до пенсій громадянам 80-річного і старшого віку та розповіла про зміни у пенсійному законодавстві, які відбудуться в поточному році.

background Layer 1