Пропустити навігацію

Оцифрування трудових книжок обговорили під час наради

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області на нараді під головуванням в.о. начальника Головного управління Олега Шмагуна проаналізували стан організації роботи щодо оцифрування відомостей про трудову діяльність працівників на підставі сканованих копій документів.

Як повідомив начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Валерій Ковальов, наразі оцифровано майже 2 тисячі трудових книжок, в першу чергу тих осіб, які досягають пенсійного віку в поточному році.

В свою чергу начальник управління     застосування    пенсійного законодавства Вікторія Куц зауважила, що внесення даних до сервісу «Електронна трудова книжка» є частиною процесу призначення пенсій в автоматичному режимі, що дає можливість перевірити громадянам свій страховий стаж та забезпечити наявність достовірних даних в реєстрі застрахованих осіб.      

Довідково: відомості про трудову діяльність працівника подаються через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді сканованих копій трудової книжки, які може подати як роботодавець, так і безпосередньо найманий працівник. Для цього потрібно зареєструвати звернення з типом «Надання скан-копій трудової книжки» в електронному кабінеті на порталі Пенсійного фонду України. Результат опрацювання звернення можна побачити в режимі перегляду звернень.

2 1024x768 - Оцифрування трудових книжок обговорили під час наради

 

background Layer 1