Пропустити навігацію

Під час онлайн- семінару про пенсії у зв’язку з втратою годувальника

29.09.2020 1024x780 - Під час онлайн- семінару про пенсії  у зв’язку з втратою годувальникаНачальник управління обслуговування громадян Головного управління Лариса Бабич взяла участь у вебінарі  на тему “Гарантії соціального захисту здобувачів освіти, пільгових категорії закладів професійної (професійно-технічної) освіти”, організованому Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Житомирській області.

Фахівець Головного управління надала роз’яснення учасникам вебінару щодо порядку призначення та виплати пенсії здобувачам освіти пільгових категорій по втраті годувальника. Ознайомила з строками призначення пенсії та переліком документів необхідних для призначення пенсії у разі втрати годувальника.

– Право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника мають діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах до закінчення навчання, але не довше ніж до досягнення ними 23 років та діти-сироти до досягнення ними 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні, – зазначила Лариса Дмитрівна.

 

background Layer 1