Пропустити навігацію

На засіданні колегії підвели підсумки роботи за І півріччя поточного року

Foto 1 2 1024x804 - На засіданні колегії підвели підсумки роботи за І півріччя поточного року26 липня, під час засідання колегії при начальнику Головного управління  Пенсійного фонду України в Житомирській області за участю соціальних партнерів підвели підсумки роботи Головного управління у І півріччі поточного року.

Перший заступник начальника Головного управління Олег Шмагун  у своїй доповіді підкреслив, що упродовж звітного періоду забезпечено фінансування та виплату пенсій 362,5 тис. пенсіонерам області. Призначено майже 6,6  тис. пенсій,  за заявами  пенсіонерів перераховано 15,8  тис. пенсій.

На виконання положень законів України та постанов Кабінету Міністрів України проведено 20 автоматизованих перерахунків пенсій, в т.ч. 4 перерахунки у зв’язку зі змінами в законодавстві.

За результатами проведених перерахунків середній розмір пенсійної виплати у порівнянні з відповідним періодом минулого року зріс на 359,82 грн або на 12,2% та станом на  01.07.2021 становить 3308,67 грн.

За січень – червень до сервісних центрів Головного управління   звернулося 136,5 тис. громадян,яким надано понад  185,8  тис. послуг.Foto 66 1024x700 - На засіданні колегії підвели підсумки роботи за І півріччя поточного року

До бюджету Фонду у І півріччі 2021 року надійшло 3016,2 млн грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 504,6 млн грн, або на 20,1%. В структурі надходження власних коштів найбільшу питому вагу складають надходження коштів з  розподіленої частини єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до Фонду – 99%, або 2989,2 млн грн.

В доповнення підсумкової доповіді, на колегії були детально обговорені питання щодо стану пенсійного забезпечення, обслуговування громадян та шляхів наповнення бюджету Фонду.

Підсумовуючи засідання, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Іван Заінчковський наголосив на важливості тих заходів, які потрібно вжити для покращення результативності роботи Головного управління.    

  • Особливу увагу слід звернути на наповнення бюджету Фонду, зокрема за рахунок погашення заборгованості, високу якість обслуговування громадян та залучення мешканців регіону до користування електронними послугами Фонду, – акцентував Іван Заінчковський.
background Layer 1