Пропустити навігацію

Турбуємося про людей з інвалідністю

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.

Відзначення цієї дати – це привід задуматись над проблемами, з якими щоденно стикаються люди з інвалідністю, посилити увагу до захисту їх гідності, прав і благополуччя.

Одним із основних  напрямків роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є забезпечення своєчасного та в повному обсязі фінансування виплат пенсій і грошової допомоги пенсіонерам області, у тому числі  громадянам, пенсія яким призначена  в разі настання  інвалідності.

Значна увага пенсійників Житомирщини приділяється комплексній роботі у напрямку підвищення якості обслуговування. Насамперед це створення комфортних умов, дотримання культури спілкування та впровадження інклюзивного доступу до пенсійних  послуг  для різних категорій громадян з  урахуванням їхніх особливих потреб.

Переймаючись щоденними  проблемами, ми не повинні забувати, що поруч з нами живуть люди, які потребують допомоги і уваги.

Висловлюємо щиру вдячність всім, хто опікується людьми з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки  –  це реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

Нехай Ваша щоденна турбота допомагає людям маломобільних груп забувати про труднощі, дарує впевненість та наповнює серця теплом.

 

Довідково: На обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області перебуває  96,5 тис. осіб,  пенсія яким призначена  в разі настання  інвалідності. З них, інвалідність  І  групи  мають  7842 особи, ІІ групи – 38974 особи та ІІІ групи –  49658 осіб. Середній розмір їх пенсій становить 3535,93 грн.

background Layer 1