Пропустити навігацію

ДО УВАГИ ОДЕРЖУВАЧІВ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ!

На опалювальний період 2023 – 2024 років розрахунок житлової субсидії буде проведено в автоматичному режимі, без особистих звернень громадян для всіх, кому призначено житлову субсидію на неопалювальний період 2023 року, та тим, у кого розмір субсидії склав 0,00 грн.
Тобто, громадянам, які вже є отримувачами житлової субсидії або яким у літній період було призначено нульову субсидію, додатково звертатися за виплатою не потрібно.
Звертаємо Вашу увагу! Розрахунок житлової субсидії на опалювальний сезон буде здійснено органами Пенсійного фонду України після отримання інформації:
  • про доходи осіб з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, а також групу платників єдиного податку, до якої належить фізична особа підприємець, що обрала спрощену систему оподаткування – від Державної податкової служби України;
  • про доходи осіб та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування – від Пенсійного фонду України;
  • про відсутність заборгованості за комунальні послуги – від організацій – надавачів житлово-комунальних послуг.
Варто зазначити, що при розрахунку житлової субсидії з початку опалювального сезону 2023-2024 років враховуються доходи домогосподарства за І і ІІ квартали 2023 року, доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі серпневої пенсійної виплати.
Для призначення житлової субсидії у 2023 році на тверде та рідке пічне побутове паливо, заява та декларація подаються до кінця календарного року.
background Layer 1