Пропустити навігацію

Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за 9 місяців 2018 року

Згідно Зведеного плану проведення аудитів у 2018 року проведено шість  внутрішніх аудиту стану роботи підпорядкованих управлінь.

Slajd1 1 - Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за 9 місяців 2018 рокуЗа результатами проведених аудиторських досліджень виявлено 156 випадків не фінансових порушень та 143 випадки фінансових порушень на загальну суму 1363,1 тис.грн., з яких 1005,4 тис.грн. (73% виявленої суми порушень) – при здійсненні адміністративних видатків та веденні бухгалтерського обліку господарських операцій, 227,4 тис.грн. (17%) – порушення порядку відшкодування пенсій, призначених на пільгових умовах 103,1 тис.грн. (8%) – при призначенні і виплаті пенсій, та 30,61 тис.грн. – інші порушення (7%).

Із загальної суми виявлених порушень поновлено та відшкодовано коштів в загальній сумі 1311,2 тис.грн., або 96,2% до виявлених. Залишок невідшкодованих коштів становить 52,0 тис.грн.

Крім того, за результатами проведених контрольних заходів в попередніх роках за звітний період надійшло коштів в загальній сумі 39,49 тис.грн. та списано 56,62 тис.грн.

Аудиторські звіти містить 6 умовно – позитивних висновків. За результатами внутрішніх аудитів підвідомчим управлінням надано 79 рекомендацій, які прийняті до виконання керівництвом, з яких по 2 рекомендаціях термін виконання не настав.

Головним управлінням за результатами проведених аудитів видано 7 управлінських рішень, підпорядкованими управліннями видано 13 управлінських рішень відповідно до яких притягнуто до відповідальності 4 працівника (2 працівникам скасовано надбавку та 2 працівників депремійовано).

Крім того, проведено 6 тематичних перевірок. За результатами яких встановлено порушення вимог чинного законодавства на загальну суму 19,2 тис.грн.

Станом на 01.10.2018, із загальної суми виявлених порушень поновлено та відшкодовано коштів в загальній сумі 19,2 тис. грн., або 100% до виявлених.

Slajd2 2 - Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за 9 місяців 2018 рокуЗ початку року проведено 11 745 перевірок суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, 88,7% з яких (10422) – щодо достовірності документів, наданих для призначення пенсій, 6,3% (742) – позапланові перевірки суб’єктів господарської діяльності, 4,6% (536) – з питань цільового використання пенсійних коштів, 0,4% (45) – перевірки правильності і своєчасності сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

За результатами проведених перевірок виявлено порушень на загальну суму 119,8 тис.грн., з них 62,4% (74,8 тис.грн.) – перевірками достовірності документів, наданих для призначення пенсій, 24,0% (28,7 тис.грн.) – позаплановими перевірками суб’єктів господарської діяльності і перевірками сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, 13,4% (16,0 тис.грн.) – перевірками додержання порядку цільового використання коштів виплатними об’єктами поштового зв’язку, банківськими установами, будинками інтернатами.

Пріоритетним напрямом роботи залишається проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та запобігання можливим правопорушенням, виникненню конфлікту інтересів та його врегулюванню. З початку року проведено 105 семінарів, заняття-навчання, наради з питань антикорупційного законодавства серед державних службовців, в місцевих засобах масової інформації та їх веб – ресурсах оприлюднені 20 публікацій.

Забезпечено контроль за поданням державними службовцями декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування за 2017 рік в кількості 1012 декларацій, в тому числі тих осіб, які перебувають у соціальних відпустках, які звільнилися або іншим чином припинили діяльність пов’язану з виконанням функцій держави, перевірено щодо своєчасності їх подання.

Направлено до Національного агентства з питань запобігання корупції  11 повідомлень про факти неподання або несвоєчасного подання декларацій осіб, уповноважених на виконання держави або місцевого самоврядування головним управлінням, Андрушівським, Ємільчинським, Житомирським, Коростишівським та Хорошівським об’єднаними управліннями.

Здійснюється перевірки стану пенсійного забезпечення працівників територіальних управлінь та членів їх сімей в частині дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції», зокрема перевірено 110 пенсійних справ в тому числі 20 пенсійних справ працівників управлінь та 90 пенсійних справ членів їх сімей. За результатами перевірок порушень не виявлено.

background Layer 1