Пропустити навігацію

Трудовий колектив філії Міжгалузевого підприємства промислово залізничного транспорту знайомили з пенсійним законодавством

lystopad zh.d. - Трудовий колектив філії Міжгалузевого підприємства промислово залізничного транспорту знайомили з пенсійним законодавствомНачальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій № 2 Житомирського об’єднаного управління Фонду в області Ірина Костенко зустрілася з трудовим колективом філії Міжгалузевого підприємства промислово залізничного транспорту.

Під час зустрічі пенсійниця роз’яснила залізничникам важливість набуття страхового стажу для призначення пенсій та розповіла про періоди, які зараховуються до страхового стажу.

– Кому не вистачає страхового стажу для призначення пенсії – можна укласти угоду про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. У такому випадку доведеться щомісяця сплачувати страхові внески не менше ніж із мінімальної зарплати, і таким чином компенсувати нестачу страхового стажу. До того ж можна придбати страховий стаж і за минулі періоди, сплативши одразу визначену суму, – зазначила фахівець пенсійної служби.

Ірина Костенко розповіла трудовому колективу про сучасні сервіси пенсійної служби, нові форми та методи обслуговування за допомогою веб-технологій, за рахунок яких фахові консультації з питань пенсійного забезпечення сьогодні можна отримати дистанційно через веб-портал Пенсійного фонду України.

background Layer 1