Пропустити навігацію

Медійникам Житомирщини провели прес – конференцію

DSC03221 1024x768 - Медійникам  Житомирщини провели прес - конференціюПерерахунок пенсії з грудня поточного року, стан погашення заборгованості по платежам  та переваги користування електронними сервісами Пенсійного фонду України обговорили під час прес – конференції начальника головного управління Фонду в області Івана Заінчковського з медійниками регіону.

Іван Заінчковський поінформував представників регіональних засобів масової інформації, що у зв’язку із підвищенням з 01.12.2018 розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність до рівня 1497 грн. проведено перерахунки пенсійних виплат.

– Із загального контингенту осіб, які перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду України в Житомирській області, з грудня пенсійні виплати перераховані близько 319 тис. осіб  або 83 % одержувачів пенсій. Додаткові видатки на виплату пенсій після проведеного перерахунку становлять понад 9 млн. грн., – наголосив Іван Заінчковський.

Під час виступу, очільник пенсійної служби області звернувся до фізичних осіб – підприємців та наголосив, що обов’язкова умова зарахування страхового стажу є відсутність заборгованості із платежів.

DSC03281 1024x768 - Медійникам  Житомирщини провели прес - конференцію– Наразі, кількість фізичних осіб – підприємців, що мають заборгованість із сплати єдиного внеску становить більше 17 тис. осіб, загальна сума боргу складає 158 млн.грн., – зауважив керівник головного управління, – закликаю всіх суб’єктів господарювання – погасити існуючі борги та забезпечити собі в майбутньому отримання пенсій та інших соціальних виплат.

Керівник Фонду в області зазначив, що відповідне звернення до суб’єктів господарювання днями  було розміщене на інформаційній сторінці головного управління, на сайтах райдержадміністрацій та міських рад, а також у друкованих виданнях.

На перевагах користування електронними сервісами Пенсійного фонду України зупинилася заступник начальника головного управління Фонду в області Світлана Антонюк. Пенсійниця зауважила, що Пенсійний фонд України постійно працює над вдосконаленням якості обслуговування громадян та запроваджує сучасні і максимально зручні способи надання послуг.

– Наразі  понад 88 тис. мешканців області оцінили переваги електронних послуг і стали користувачами веб – порталу Пенсійного фонду України. Користуючись електронним сервісом громадяни мають можливість здійснювати постійний контроль за даними, що можуть впливати на їхні пенсійні права, зручно і оперативно взаємодіяти з органами Фонду, дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення, – акцентувала Світлана Антонюк.

background Layer 1