Пропустити навігацію

Перерахунки пенсійних виплат з 1 грудня 2018 року

Перерахунки пенсійних виплат з 1 грудня 2018 року.

У зв’язку із підвищенням з 01.12.2018 розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність до рівня  1497,00 грн., проведено відповідні перерахунки пенсійних виплат.

Із загального контингенту осіб, які перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду України в Житомирській області, з 01.12.2018 пенсійні виплати перераховані близько 319 тис. осіб  або 83 % одержувачів пенсій.

Середній розмір підвищення пенсії з 01.12.2018 по області склав 30 грн. Додаткові видатки на виплату пенсій після проведеного перерахунку становлять понад 9 млн. грн.

Зокрема, виходячи з нового розміру прожиткового мінімуму перераховано: мінімальні та максимальні розміри пенсійних виплат; надбавки за понаднормовий стаж для непрацюючих пенсіонерів; встановлені до пенсії підвищення та доплати, передбачені законодавством, зокрема, для інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників війни, членів загиблих військовослужбовців, жертв нацистських переслідувань, осіб з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС та інших категорій громадян. Крім того, збільшилися надбавки почесним донорам України, доплати шахтарям, пенсії за особливі заслуги перед Україною тощо.

Окремим категоріям пенсіонерів після проведеного перерахунку з 01.12.2018 сума пенсії до виплати не змінилась, а саме: для осіб, у складі пенсійної виплати яких відсутні складові, залежні від величини прожиткового мінімуму, або наявна доплата до старого розміру пенсії, сформована з 01.10.2017, розмір якої перевищує суму підвищення після проведення перерахунку.

background Layer 1