Пропустити навігацію

В регіоні вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

zahody chaes 15 - В регіоні вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня, начальник головного управління Фонду в області Іван Заінчковський долучився до заходів до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та взяв участь у покладанні квітів біля пам’ятного знаку «Чорна біль».

zahody chaes 19 - В регіоні вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

– В цей день традиційно в Україні вшановуємо ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС –  людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. До сьогодні в нашому регіоні проживає чи не найбільше потерпілих від наслідків трагедії. На обліку в органах Пенсійного фонду в області перебуває близько 109 тис. осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, з них кількість пенсіонерів – ліквідаторів аварії становить 1169 осіб, середній розмір їх пенсії складає 5029,69 грн., – зауважив начальник головного управління Фонду в області Іван Заінчковський.

У всіх куточках області сотні житомирців прийшли з квітами до пам’ятних знаків, що слугують нагадуванням усім нам про ту страшну аварію й кількість загиблих ліквідаторів, які закрили собою світ від атомного лиха.

background Layer 1