Пропустити навігацію

Про особливості пенсійного забезпечення учасників бойових дій розповідали пенсійники військовослужбовцям у шпиталі

3 1024x708 - Про особливості пенсійного забезпечення учасників бойових дій розповідали пенсійники військовослужбовцям у шпиталіЗаступник начальника Житомирського міського відділу з питань призначення та перерахунків пенсій №1 Житомирського об’єднаного управління Фонду в області  Юлія Полівчук  відвідала військовослужбовців, які  брали участь у бойових діях на сході країни та перебувають на лікуванні, проходять курс реабілітації і психоемоційного розвантаження у шпиталі.

 Під час візиту пенсійниця роз’яснила бійцям особливості Закону України від 18.10.2016 № 1683-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції». 1 1024x780 - Про особливості пенсійного забезпечення учасників бойових дій розповідали пенсійники військовослужбовцям у шпиталіЗауважила, що  особи з числа резервістів і військовозобов’язаних, яким надано статус учасників бойових дій, інвалідів війни, мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50 років. При цьому, обов’язковою умовою нарахування пенсії –  є наявність страхового стажу не менше як 25 років для чоловіків та 20 років для жінок.

Більшість запитань військовослужбовців, які були адресовані  фахівцю Фонду стосувалися виходу на пенсію по інвалідності та переліку пільг, якими можуть користуватися члени їх сімей.

Юлія Полівчук презентувала присутнім сучасну форму електронного пенсійного посвідчення та наголосила, що цей документ поєднує в собі одночасно функції звичного пенсійного посвідчення та банківської картки,   що значно розширює можливості його користувача.

Зустріч пройшла активно та була цікавою і корисною для всіх учасників. Пенсійники побажали захисникам якнайшвидшого одужання і повернення до своїх рідних домівок.

background Layer 1