Пропустити навігацію

Легалізація трудових відносин – пріоритет роботи

DSC03493 1024x768 - Легалізація трудових відносин – пріоритет роботи23 січня в головному управління Фонду в області відбулась нарада з фахівцями головного управління Державної фіскальної служби, Держпраці та  департаменту праці, соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації.

У ході засідання учасники  обговорили результати здійсненних заходів по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників у 2018 році та  узгодили механізми спільних заходів з питань детінізації доходів громадян та зайнятості населення на поточний рік.

Під час виступу, перший заступник начальника головного управління Фонду в області Олег Шмагун зауважив, що протягом 2018 року пенсійники  проінформували соціальних партнерів щодо 1682 роботодавців, органи місцевого самоврядування  щодо 4055 роботодавців, які виплачують заробітну плату в межах менше мінімально встановленого рівня.  Органам Державної фіскальної служби в області надано інформацію  щодо  1058 страхувальників, які не здійснили доплату до мінімального розміру єдиного внеску, які подали повідомлення про прийняття на роботу, але не відобразили дані про нарахування заробітної плати.

Чисельність застрахованих осіб в області у листопаді 2018 року складала    266,5 тис. осіб, що на 7,9 тис осіб більше,  ніж у січні  2018 року.  Упродовж року спостерігається тенденція збільшення на 60% застрахованих осіб, які отримують заробітну плату більше 10 тис грн. та зменшення осіб на 25%, які отримують заробітну плату менше мінімально встановленого рівня у порівнянні з січнем 2018 року.

У результаті спільних дій з контролюючими органами та соціальними партнерами в регіоні легалізовано  працю 7784 осіб.

– Сьогодні наша спільна мета – боротись з таким явищем як порушення законодавства про працю, роботодавець повинен легально сплачувати заробітну плату та не позбавляти людей їх законного права на пенсійне забезпечення,  –  наголосив фахівець Фонду.

background Layer 1