Пропустити навігацію

Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за 2018 рік

Згідно Зведеного плану проведення аудитів у 2018 року проведено десять внутрішніх аудитів в 9 об’єднаних управліннях та в головному управлінні.

За результатами проведених аудиторських досліджень виявлено 244 випадків не фінансових порушень та 161 випадок фінансових порушень на загальну суму 1391,0 тис.грн., з яких 1007,6 тис.грн. (72% виявленої суми порушень) – при здійсненні адміністративних видатків та веденні бухгалтерського обліку господарських операцій, 227,4 тис.грн. (16%) – порушення порядку відшкодування пенсій, призначених на пільгових умовах 117,1 тис.грн. (8%) – при призначенні і виплаті пенсій та 38,9 тис.грн. (4%) – інші порушення.Prezentatsyya1 - Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за 2018 рік

Із загальної суми виявлених порушень поновлено та відшкодовано коштів в загальній сумі 1328,0 тис.грн. або 95,5% до виявлених. Залишок невідшкодованих коштів становить 63,0 тис.грн.

Крім того, за результатами проведених контрольних заходів в попередніх роках за звітний період надійшло коштів в загальній сумі 64,3 тис.грн. та списано 62,6 тис.грн.

Аудиторські звіти містять 10 умовно – позитивних висновків. За результатами внутрішніх аудитів підпорядкованим управлінням надано 108 рекомендацій, які прийняті до виконання керівництвом, з яких по  4 рекомендаціях термін виконання не настав.

Головним управлінням за результатами проведених аудитів видано 10 управлінських рішень, підпорядкованими управліннями видано 34 управлінських рішення відповідно до яких притягнуто до відповідальності 4 працівника (2 працівникам скасовано надбавку та 2 працівників депремійовано).

Крім того, за звітний період проведено моніторинг стану впровадження рекомендацій наданих за результатами внутрішнього аудиту в 3 підпорядкованих управліннях, 7 досліджень з окремих питань стану роботи підпорядкованих управлінь, а також на виконання окремого доручення начальника головного управління проведено 1 позаплановий контрольний захід.

За результатами вищезазначених контрольних заходів встановлено порушень вимог чинного законодавства на загальну суму 24,6 тис. грн., які відшкодовані в повному обсязі.

З початку року проведено 14667 перевірок суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, 91,5% з яких (13 424) – щодо достовірності документів, наданих для призначення пенсій, 7,1% (1 038) – позапланові перевірки суб’єктів господарської діяльності, 1,0% (145) – з питань цільового використання пенсійних коштів, 0,4% (60) – перевірки правильності і своєчасності сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Prezentatsy2 - Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за 2018 рікЗа результатами проведених перевірок виявлено порушень на загальну суму 264,4 тис.грн., з них 53,6% (141,8 тис.грн.) – перевірки достовірності документів, наданих для призначення пенсій, 29,9% (79,0 тис.грн.) – позаплановими перевірками суб’єктів господарської діяльності і перевірками сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, 16,5%                       (43,6 тис.грн.) – перевірками додержання порядку цільового використання коштів виплатними об’єктами поштового зв’язку, банківськими установами, будинками інтернатами.

Пріоритетним напрямом роботи залишається проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та запобігання можливим правопорушенням, виникненню конфлікту інтересів та його врегулюванню. Упродовж 2018 року проведено 126 семінарів, заняття-навчання, наради з питань антикорупційного законодавства серед державних службовців, в місцевих засобах масової інформації та їх веб – ресурсах оприлюднено 26 публікацій.

Забезпечено контроль за поданням державними службовцями декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування за 2017 рік в кількості 1025 декларацій, в тому числі тих осіб, які перебувають у соціальних відпустках, які звільнилися або іншим чином припинили діяльність пов’язану з виконанням функцій держави.

Направлено до Національного агентства з питань запобігання корупції  11 повідомлень про факти неподання або несвоєчасного подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування головним управлінням, Андрушівським, Ємільчинським, Житомирським, Коростишівським та Хорошівським об’єднаними управліннями.

Розглянуто 1 звернення на Урядову гарячу лінію та 4 анонімних звернень до головного управління щодо перевищення службових повноважень посадовими особами Ємільчинського об’єднаного управління. Факти, викладені в зверненнях, не підтвердились.

Здійснюються перевірки стану пенсійного забезпечення працівників територіальних управлінь та членів їх сімей в частині дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції», зокрема перевірено 160 пенсійних справ, в тому числі 29 пенсійних справ працівників управлінь та 131 пенсійну справу членів їх сімей. За результатами перевірок порушень не виявлено.

 

 

background Layer 1