Пропустити навігацію

Питання легалізації зайнятості розглянули під час колегії РДА

20190130 100412 1024x768 - Питання легалізації зайнятості розглянули під час колегії РДАНачальник Коростенського об’єднаного управління Фонду в області Марія Мурга взяла участь у роботі колегії Коростенської райдержадміністрації. Під час засідання розглянули низку питань порядку денного, серед яких суттєву увагу було приділено легалізації зайнятості населення.

Як зазначила під час виступу Марія Мурга:

– Оформлення на роботу має бути офіційним, а виплата заробітної плати відповідно до законодавства – прозора і відкрита. В іншому випадку, працівники позбавляють себе достойної пенсії в майбутньому та соціальної захищеності, а також сприяють порушенню трудового законодавства.

Чимало роботодавців просто ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і змушують найманих робітників працювати на невелику зарплату, а часом зовсім не декларують оплату їхньої праці. В результаті, одержання зарплати в “конвертах”, більшість людей не замислюється, що свідомо обкрадають самі себе.

Трапляється і так, що роботодавець відображує у відомостях та звітності заробітну плату в заниженому розмірі без відома робітника. Проте Пенсійний фонд України на своєму веб — порталі забезпечує у цьому випадку можливість контролювати роботодавця шляхом надання кожному працівнику регламентованого доступу до своїх особистих даних у Реєстрі застрахованих осіб.

Довідково: упродовж 2018 року фахівцями Коростенського об’єднаного управління спільно з контролюючими органами та соціальними партнерами легалізовано  працю 1161 особі.

background Layer 1