Пропустити навігацію

Легалізація зайнятості населення – вимога сьогодення

20180801 101715 e1534162393907 1024x673 - Легалізація зайнятості населення – вимога сьогоденняФахівцями Новоград-Волинського об’єднаного управління Фонду в області на віддаленому робочому місті в Брониківській об’єднаній територіальній громаді була проведена зустріч з майбутніми пенсіонерами щодо актуальності легалізації праці.

Під час зустрічі, спеціаліст Фонду надала присутнім роз’яснення щодо залежності розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду. Зауважила, що при виході на пенсію до страхового стажу враховуються тільки ті періоди, у яких відбувалось нарахування, та за які повністю сплачений єдиний соціальний внесок із заробітної плати у сумі не меншій мінімальної. Наголосила, що починаючи з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років мають тільки ті особи, в яких страховий стаж буде не менше 25 років. При цьому, вимога до мінімального страхового стажу буде поступово збільшуватися, щороку на один рік. Тому необхідно над забезпеченням своєї  старості дбати заздалегідь.

Представник Фонду надала практичну допомогу присутнім в реєстрації на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, розповіла про широкі можливості порталу, продемонструвала як саме отримувати інформацію зі своєї облікової картки про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески.

background Layer 1