Пропустити навігацію

Питання пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених осіб обговорили на нараді в облдержадміністрації

DSC03831 1024x768 - Питання пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених осіб обговорили на нараді в облдержадміністрації28 лютого, начальник управління з координації та контролю за виплатою пенсій головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Валентина Антонович взяла участь в нараді з представниками облдержадміністрації, міської ради та інших установ, яка пройшла під головуванням заступника директора департаменту – начальника управління соціального захисту населення департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Василя Павлюка.

Під час наради фахівець Фонду роз’яснила норми чинного законодавства які регулюють право внутрішньо переміщених осіб на пенсійне забезпечення і наголосила, що Пенсійний фонд дотримується законодавчо встановленого порядку таких виплат. Зокрема, документом, що підтверджує статус внутрішньо переміщеної особи, є довідка, видана відповідно до Порядку оформлення і видачі таких довідок. Виплати внутрішньо переміщеним особам здійснюються за умови пред’явлення цього документа.

– На обліку в органах Пенсійного фонду України в Житомирській області перебуває 2912 пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, з них 2271 особі проведено нарахування пенсій на лютий 2019 року, – зазначила фахівець пенсійної служби.

Також, Валентина Антонович повідомила присутнім про механізм проведення перерахунку пенсій з 1 березня поточного року.

background Layer 1