Пропустити навігацію

Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за І півріччя 2018 року

Відповідно до плану роботи головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області та плану проведення внутрішніх аудитів Пенсійним фондом України управлінням внутрішнього аудиту та фінансового контролю проведено внутрішні аудити у 8 підпорядкованих управліннях за темами:

– «Оцінка стану роботи управління щодо дотримання законодавчих і нормативно-правових актів з питань надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України, призначення і виплати пенсій, проведення адміністративних видатків, ведення бухгалтерського обліку та звітності»;

– «Оцінка стану роботи територіальних управлінь щодо дотримання законодавчих і нормативно-правових актів з питань прийому і обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду»;

– «Оцінка організації роботи територіальних управлінь щодо дотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування».

За результатами проведених аудиторських досліджень виявлено 143 випадки не фінансових порушень та 109 випадків фінансових порушень на загальну суму 420,05 тис.грн., з яких 64,37 тис.грн. (15% виявленої суми порушень) – при здійсненні адміністративних видатків та веденні бухгалтерського обліку господарських операцій, 70,36 тис.грн. (17%) – при призначенні і виплаті пенсій, 254,70 тис.грн. (61%) – порушення порядку відшкодування пенсій, призначених на пільгових умовах та 30,61 тис.грн. – інші порушення (7%).

Finansovi porushennya - Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за І півріччя 2018 року

Із загальної суми виявлених порушень поновлено та відшкодовано коштів в загальній сумі 373,87 тис.грн., або 89% до виявлених. Залишок невідшкодованих коштів становить 46,18 тис. грн.

Крім того, за результатами проведених контрольних заходів в попередніх роках за звітний період надійшло коштів в загальній сумі 39,49 тис.грн. та списано 56,62 тис.грн.

Аудиторські звіти містить 5 умовно-позитивних висновків. За результатами внутрішніх аудитів підвідомчим управлінням надано 62 рекомендації, які прийняті до виконання керівництвом, з яких по 18 рекомендаціях термін виконання не настав.

Головним управлінням за результатами проведених аудитів видано 5 управлінських рішень, підпорядкованими управліннями видано 3 управлінських рішення відповідно до яких притягнуто до відповідальності 2 працівника (депремійовано).

Крім того, проведено 6 тематичних перевірок за результатами яких встановлено порушення вимог чинного законодавства на загальну суму 19,2 тис. грн.

Станом на 01.07.2018, із загальної суми виявлених порушень поновлено та відшкодовано коштів в загальній сумі 19,19 тис. грн., або 99,9% до виявлених.

З початку року проведено 7985 перевірок суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, 89,2% з яких (7121) – щодо достовірності документів, наданих для призначення пенсій, 5,7% (452) – позапланові перевірки суб’єктів господарської діяльності, 4,8% (382) – з питань цільового використання пенсійних коштів, 0,4% (30) – перевірки правильності і своєчасності сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Kilkist perevirok - Результати роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за І півріччя 2018 року

За результатами проведених перевірок виявлено порушень на загальну суму 109,9 тис.грн., з них 54,6% (60,0 тис.грн.) – перевірками достовірності документів, наданих для призначення пенсій, 38,5% (42,3 тис.грн.) – позаплановими перевірками суб’єктів господарської діяльності і перевірками сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, 6,9% (6,9тис.грн.) – перевірками додержання порядку цільового використання коштів виплатними об’єктами поштового зв’язку, банківськими установами, будинками інтернатами.

Пріоритетним напрямом роботи залишається проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та запобігання можливим правопорушенням, виникненню конфлікту інтересів та його врегулюванню. З початку року проведено 66 семінарів, заняття-навчання, наради з питань антикорупційного законодавства серед державних службовців, в місцевих засобах масової інформації та їх веб-ресурсах оприлюднені 14 публікацій.

Забезпечено контроль за поданням державними службовцями декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування за 2017 рік в кількості 993 декларації, в тому числі тих осіб, які перебувають у соціальних відпустках, які звільнилися або іншим чином припинили діяльність пов’язану з виконанням функцій держави, перевірено щодо своєчасності їх подання.

Здійснюється перевірки стану пенсійного забезпечення працівників територіальних управлінь та членів їх сімей в частині дотримання вимог Закону України “Про запобігання корупції”, зокрема перевірено 108 пенсійних справ в тому числі 20 пенсійних справ працівників управлінь та 88 пенсійних справ членів їх сімей. За результатами перевірок порушень не виявлено.

background Layer 1