Пропустити навігацію

Стан ринку праці, пенсійне забезпечення та соціальний захист громадян обговорили на Чуднівщині

5 1024x683 - Стан ринку праці, пенсійне забезпечення та соціальний захист громадян обговорили на ЧуднівщиніНа базі Чуднівського районного центру зайнятості спеціалісти органів Пенсійного фонду спільно з представниками управління праці та соціального захисту населення, фахівцями служби зайнятості провели семінар для тимчасово безробітних громадян на тему: «Стан ринку праці, зайнятість населення, пенсійне забезпечення та соціальний захист громадян».

Під час зустрічі начальник Чуднівського відділу обслуговування громадян Бердичівського об’єднаного управління Фонду в області Андрій Очередько надав роз’яснення присутнім щодо умов призначення пенсій для різних категорій громадян, зарахування до страхового стажу періодів трудової діяльності, зокрема, періоду перебування на обліку в центрі зайнятості. Наголосив на важливості оформлення легальних  трудових відносин між роботодавцями і найманими працівниками.

– Офіційно неоформлена на роботу людина ризикує залишитися без права на отримання соціальних виплат та пенсії. Людям треба чітко усвідомити, що ніхто не зможе краще змусити роботодавців чесно платити зароблені гроші, як самі працівники, які повинні просто не погоджуватися на роботу за невигідними для себе умовами, – зазначив Андрій Очередько.

По завершенню зустрічі фахівець Фонду ознайомив присутніх із електронними сервісами Пенсійного фонду України, розповів про переваги їхнього використання. Зазначив, що за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України кожна особа може перевірити надання роботодавцем звітності та сплати ним єдиного соціального внеску.

background Layer 1