Пропустити навігацію

Завжди актуально — легальна зайнятість

IMG ff333c3d7bb8e8eda582f3b956fb62a6 V 300x225 - Завжди актуально — легальна зайнятість20 серпня у Дніпровському районному центрі зайнятості м. Києва відбувся черговий інформаційний семінар для безробітних «Легалізація заробітної плати» за участю представників Головного управління пенсійного фонду України в м. Києві.

Під час семінару спеціаліст наголосив присутнім, що в умовах сьогодення нагальним стає питання щодо забезпечення дотримання соціальних гарантій, в першу чергу, легалізації виплати заробітної плати. Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату «в конвертах» позбавляє їх соціального захисту, права на гідні умови праці та відпочинку. Перш за все, самі громадяни мають бути зацікавлені вIMG adbd3b071ae15c042741dd24f53df48a V 300x225 - Завжди актуально — легальна зайнятість тому, щоб працювати офіційно. В кінцевому результаті від приховування зарплати страждають саме вони. Адже, отримуючи заробітну плату в «конвертах», людина залишається соціально незахищеною у майбутньому, особливо в пенсійному віці. Розмір пенсії в майбутньому – це похідна від заробітної плати сьогодні.

Також було надано роз’яснення про те, як дистанційно отримувати послуги ПФУ через Веб-портал ПФУ, адже це зручна можливість здійснювати постійний контроль за даними, що впливають на пенсійні права та не виходячи із дому, отримувати відомості з власної пенсійної справи. Присутніх на зустрічі зацікавила можливість контролю за допомогою Веб-порталу електронних послуг за фактичним нарахуванням заробітної плати та її реальною виплатою, оскільки трапляються випадки, коли працівники навіть не знають про те, що отримана ними заробітна плата значно відрізняється від тієї, що рахується за даними системи персоніфікованого обліку. На всі питання присутні отримали кваліфіковані відповіді.

background Layer 1