Пропустити навігацію

Запроваджено новий сервіс із надання електронних документів

ДО УВАГИ ВІДВІДУВАЧІВ

 Пенсійним фондом України запроваджено отримання довідок за формою ОК-5/ОК-7 та довідок про розмір пенсії без відвідування органів Фонду

 Пенсійний фонд України запровадив новий сервіс із надання електронних документів з підтвердженням QR-кодом. Основна перевага QR-коду — це легке розпізнавання сканувальним обладнанням (в тому числі і фотокамерою мобільного телефону). Для отримання електронних документів з підтвердженням QR-кодом необхідно бути користувачем Веб-порталу  Пенсійного фонду України, які увійшли на Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП).

На сьогодні це нововведення дозволяє громадянам отримувати такі електронні документи:

  • довідку про доходи пенсіонера (загальний розмір призначеної пенсії);
  • довідку про доходи пенсіонера для призначення субсидій, що містить дані про розмір пенсії без урахування видів виплати;
  • індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5), що містить інформацію про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками.

Зазначені електронні документи дійсні для оформлення субсидій, документів у центрах надання адміністративних послуг, посольствах, консульських та банківських установах, органах фіскальної та виконавчої служб, територіальних органах міграційної служби тощо.

Електронний документ з QR-кодом згідно з чинним законодавством є аналогом паперового документа, підписаного відповідальною особою в органах Пенсійного фонду.

 

 

background Layer 1