Пропустити навігацію

Про легалізацію трудових відносин для населення

19 вIMG c3139feb7bcd730ae14870ad877eadb3 V 300x167 - Про легалізацію трудових відносин  для населенняересня представник управління Євгеній Купрієнко провів семінар для безробітних осіб, які перебувають на обліку в Оболонському районному центрі зайнятості стосовно легалізації трудових відносин.

Мета семінару – донесення до населення інформації, що офіційно неоформлена людина ризикує залишитися без права на отримання соціальних виплат та гідної пенсії, передбачені законодавством.IMG 5ddd9ce16d37124d31e3412f311163c0 V 169x300 - Про легалізацію трудових відносин  для населення

«Все частіше доводиться зустрічатися з такими явищами, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин, або виплату заробітної плати «у конверті». Таким способом роботодавці ухиляються  від сплати податку.

Крім цього, «тіньова» заробітна плата позбавляє працівника на отримання  допомоги по тимчасовій непрацездатності в зв’язку з хворобою (лікарняні), а жінки – ще і допомоги по вагітності і пологах; допомоги по безробіттю, розмір якої залежить від офіційного середньомісячного заробітку, ряду інших соціальних виплат, в тому числі, у разі втрати годувальника.

Працівник оформлений неофіційно ризикує  залишитися в майбутньому без отримання соціальних виплат та пенсії, також соціально не захищений перед роботодавцем.

Офіційне працевлаштування – це гарантія соціальної захищеності працівника» – зазначив Євгеній.

background Layer 1