Пропустити навігацію

Інформуємо населення про легалізацію трудових відносин

1 2 - Інформуємо населення про легалізацію трудових відносин19 листопада представник управління Євгеній Купрієнко провів семінар для безробітних осіб, які перебувають на обліку в Солом’янському районному центрі зайнятості стосовно легалізації трудових відносин.

В основі інформаційно-роз’яснювального заходу передбачено інформування населення за легалізацію трудових відносин, формування офіційних доходів, встановлення належних умов праці та захист трудових прав працівників.2 3 - Інформуємо населення про легалізацію трудових відносин

На жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам законодавства.

 «Питання легалізації заробітної плати та детінізації ринку праці є одним із пріоритетних завдань. Адже лише оформлена відповідно до законодавства праця дає змогу заробити страховий стаж, і лише легальна заробітна плата вплине на розрахунок майбутньої пенсії» – наголосив Євгеній Купрієнко.

Також, фахівець управління пояснив, що кожна працююча людина може ознайомитись з даними, що містяться в Реєстрі застрахованих осіб, в органах Пенсійного фонду України при пред’явленні паспорта та довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або зареєструвавшись на Веб – порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Для цього необхідно здійснити он-лайн реєстрацію за електронно-цифровим підписом на порталі Пенсійного фонду або особисто звернутися до органу ПФУ та подати заяву для реєстрації на Веб – порталі електронних послуг.

background Layer 1