Пропустити навігацію

Зустрічі з тимчасово не працюючими громадянами тривають

В межах зустрічей з безробітними,  працівниками Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, 21 січня, було організовано і проведено цикл семінарів в Дніпровському, Солом’янському та Подільському центрах зайнятості населення.

Представники  Управління детально розповіли присутнім про зміни в пенсійному законодавстві, види пенсій, про кількість необхідного страхового стажу та зарахування до нього періодів трудової діяльності, зокрема, перебування на обліку в центрі зайнятості.

Велику увагу приділили необхідності офіційного оформлення  трудових відносин та радили уникати пропозицій від недобросовісних роботодавців щодо отримання заробітної плати в «конверті». Присутні дізналися про негативні наслідки нелегального працевлаштування, зокрема, про втрату страхового стажу.

Фахівці Управління наголосили на перевагах використання веб-порталу електронних послуг ПФУ. Зареєструвавшись на веб-порталі електронних послуг кожен бажаючий може мати дистанційний доступ до інформації, якою володіє Пенсійний фонд.

Учасників заходів старшого віку запросили  на заняття «Школи майбутнього пенсіонера» для проведення консультацій щодо необхідних документів для призначення пенсії.

В кінці семінарів  всі присутні, як завжди, отримали довідкові буклети та листівки з актуальною інформацією.

1 300x225 - Зустрічі з тимчасово не працюючими громадянами тривають1 2 300x225 - Зустрічі з тимчасово не працюючими громадянами тривають1 1 300x225 - Зустрічі з тимчасово не працюючими громадянами тривають

background Layer 1