Пропустити навігацію

Щодо запровадження трудових книжок в електронній формі

eltk 1 300x177 - Щодо запровадження трудових книжок в електронній формі    3 червня 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, яким передбачено запровадження ведення трудових книжок в електронній формі.

   Даним законопроектом пропонується запровадити можливість автоматичного призначення пенсії, без особистого звернення особи, а саме передбачається механізм який надасть можливість людині самостійно обирати автоматичне призначення або відстрочення виходу на пенсію, яке матиме свої переваги у збільшеному розмірі пенсії та визначати в автоматизованому режимі найбільш вигідний варіант для призначення пенсії, включаючи дату такого призначення.

     На підставі наявних відомостей про стаж та сплачених внесків, що містяться в реєстрі застрахованих осіб, буде призначатися пенсія за віком.

      За бажанням особа зможе додавати документи, відсутні в реєстрі застрахованих осіб, через особистий електронний кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

     Відсканована чи оцифрована трудова книжка подається роботодавцем або особою через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України для формування відомостей про трудову діяльність у реєстрі застрахованих осіб.

       Після завершення цих робіт наявні паперові трудові книжки видаватимуться працівникам особисто під підпис.

 

background Layer 1