Пропустити навігацію

Переведення з одного виду пенсії на інший

   1 300x225 - Переведення з одного виду пенсії на інший    Відповідно до статті 26 Закону України Закону України
«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років за наявності страхового стажу, якщо особа досягла 60 років до 31 грудня 2017 року, не менше 15 років.

         Відповідно до статті 45 зазначеного Закону переведення з одного виду пенсії на інший здійснюється з дня подання заяви на підставі документів про страховий стаж, заробітну плату (дохід) та інших документів, що знаходяться на час переведення з одного виду пенсії на інший в пенсійній справі, а також додаткових документів, одержаних органами Пенсійного фонду.

         Заява про переведення з одного виду пенсії на інший подається пенсіонером особисто або його законним представником до органу, що призначає пенсію, за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії.

 

         До заяви про переведення на пенсію за віком додаються такі документи:

  1. оригінал паспорту;
  2. оригінал та копія ідентифікаційного коду заявника;
  3. оригінал трудової книжки;
  4. оригінал диплому, якщо навчався на денному відділенні;
  5. оригінал військового квітка, якщо особа проходила військову службу або довідку довідки військових комісаріатів, військових частин і установ системи Міноборони, МВС, МНС, Мінінфраструктури, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, ДПС, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, Держприкордонслужби, Державної кримінально-виконавчої служби, ДСНС про періоди служби;
  6. за бажанням довідку про заробітну плату за будь-які 60 календарних місяців до 01.07.2000.
  7. довідку про проходження військової служби, нараховані суми грошового забезпечення та сплачені страхові внески, у разі якщо за період з 01 липня 2000 року по 31 грудня 2016 року в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні відомості, необхідні для призначення пенсії військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), поліцейським, особам рядового і начальницького складу.

Також зазначена заява може бути подана через веб-портал Пенсійного фонду України. При цьому в даному випадку не потрібно звертатися до органів Пенсійного фонду України за місцем проживання, а зазначені оригінали документів скануються, приєднуються до заяви та завіряються кваліфікованим електронним підписом заявника.

За результатами розгляду заяви територіальними органами Пенсійного фонду України протягом 10 днів буде перевірено право особи на переведення на пенсію за віком та доцільність такого переведення. За результатами розгляду заяви буде прийнято рішення про переведення або відмову в переведенні на пенсію за віком. Про прийняте рішення буде повідомлено заявника.

background Layer 1