Пропустити навігацію

Роз’яснювальна робота щодо легалізації праці для працівників кур’єрської доставки

      Фахівці Головного управління  впродовж жовтня-листопада проводять роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання у сфері транспорту та кур’єрської  діяльності, щодо  неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

       Цього разу  про важливість трудового законодавства, головний спеціаліст відділу наповнення бюджету № 2 Валентина Пирч  розповіла працівникам кур’єрської доставки «Glovo» та «Bolt Food».

       «Ухиляючись від оформлення трудових відносин з найманими працівниками, роботодавець позбавляє їх права на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на гарантії за колективним договором, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення», – пояснювала пані Валентина.

       Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики, пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин.

4 300x142 - Роз’яснювальна робота щодо легалізації праці для працівників кур’єрської доставки

1 1 300x225 - Роз’яснювальна робота щодо легалізації праці для працівників кур’єрської доставки

3 225x300 - Роз’яснювальна робота щодо легалізації праці для працівників кур’єрської доставки5 193x300 - Роз’яснювальна робота щодо легалізації праці для працівників кур’єрської доставки

background Layer 1