Пропустити навігацію

Як працевлаштування пенсіонера впливає на розмір його пенсії – интерв’ю Олени Бойко

zastavka 300x225 - Як працевлаштування пенсіонера впливає на розмір його пенсії – интерв’ю Олени Бойко

    24.11.2020  заступник начальника Головного управління Олена Бойко взяла участь у дистанційному ефірі  передачі «Суспільна студія» телеканалу «UA: Перший». 

   Телеглядачі мали змогу почути наживо інформацію як впливає працевлаштування пенсіонерів на розмір пенсії.

    Пані Олена роз’яснила телеглядачам, що у разі працевлаштування або звільнення пенсіонера з роботи потрібно повідомляти органи Пенсійного фонду про зміни у трудових відносинах для запобігання непорозумінь або виникнення переплати пенсій.

    «Якщо пенсіонер працює, це впливає на його  право на доплати, надбавки, підвищення, а також на перерахунки пенсії в разі зміни прожиткового мінімуму. Кожні два роки, за особистим зверненням працюючого пенсіонера,  проводиться перерахунок пенсії і відповідно зростає розмір пенсійних виплат» – пояснила Олена Бойко.

    Також пані Олена нагадала, що станом на 1 квітня проводиться автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, які після призначення (перерахунку) пенсії продовжували працювати та на 1 березня року, в якому  здійснюється перерахунок, набули  права  на проведення перерахунку. Такий перерахунок проводиться без додаткового звернення пенсіонера до органів Пенсійного фонду.

2 300x225 - Як працевлаштування пенсіонера впливає на розмір його пенсії – интерв’ю Олени Бойко1 2 300x225 - Як працевлаштування пенсіонера впливає на розмір його пенсії – интерв’ю Олени Бойко3 1 300x225 - Як працевлаштування пенсіонера впливає на розмір його пенсії – интерв’ю Олени Бойко

background Layer 1