Пропустити навігацію

Онлайн-вебінар на тему: переваги легального працевлаштування

1 271x300 - Онлайн-вебінар на тему: переваги легального працевлаштуванняОднією з найболючіших проблем нашого сьогодення є виплата заробітної плати «в конвертах».  Адже більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну (часто мінімальну) та неофіційну (значно вище мінімальної) зарплатню. Трапляється, що вони навіть не знають про те, що їхня «прозора» зарплата значно відрізняється від тої, яка записана у відомості.

Саме про це, 08 грудня, шляхом Skype-зв’язку, заступник начальника фінансово-економічного управління Володимир Кірієнко розповів в  онлайн-вебінарі для безробітних Дніпровського районного центру зайнятості.2 256x300 - Онлайн-вебінар на тему: переваги легального працевлаштування

Пан Володимир роз’яснив, що проблема виплати заробітної плати «у конвертах» – це своєрідний трикутник: працедавець – робітник – держава. Значна частина громадян не знає чинного законодавства про працю. Працівники досі вважають, що, як і раніше, відмітка в трудовій книжці дасть їм можливість одержувати пенсію в повному обсязі, але це не так. Адже вся інформація, яку подає роботодавець про суми нарахованої  заробітної плати персонально по кожному  працівнику, міститься в Державному реєстрі застрахованих осіб.  При виході працівника на пенсію будуть враховуватись  ті суми заробітної плати, які внесені до реєстру, відповідно до яких і буде обчислено  розмір пенсії.

«Вам вирішувати, що є найголовнішим – жити сьогоденням або мати впевненість у завтрашньому дні. Дуже важливо, щоб ви усвідомили, що  згода отримувати тіньову зарплату позбавляє соціального захисту  та  пенсії, яку отримують  тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати» – наголосив Володимир Кірієнко.

background Layer 1