Пропустити навігацію

Телевізійний сюжет про перерахунки пенсійної виплати

11 лютого 2021  року  вийшов телевізійний сюжет за пенсійною тематикою у проєкті «Суспільна студія. Марафон» на телеканалі «UA: ПЕРШИЙ», в якому взяла участь заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України  в м. Києві Олена Бойко.

Пані Олена проконсультувала пенсіонера Гагіч Миколу, який звернувся на особистий прийом, щодо порядку обчислення його страхового стажу, пояснила про складові пенсійної виплати які впливають на розмір пенсії при проведенні перерахунку.

Розглянувши пенсійну справу Миколи Гагіча, роз‘яснила про доплати, які залежать від величини прожиткового мінімуму. З підвищенням прожиткового мінімуму у липні та грудні 2021 року, відповідно підвищиться розмір пенсії і пана Миколи.

Також, Олена Бойко нагадала, що  з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, які досягли віку 80 років і старше, до пенсій встановлено щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 500 гривень. У 2021 році Микола Гагіч  теж має отримати  вищезазначену  виплату.

«Окремі складові пенсійної виплати встановлюються в залежності від того, працює особа чи ні. Розміри підвищень розраховуються індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться у пенсійній справі» – пояснила Олена Бойко.

Наприкінці прийому Микола Гагіч подякував пані Олені за розгорнуту, зрозумілу  інформацію.

5 1 300x225 - Телевізійний сюжет  про перерахунки пенсійної виплати1111 300x160 - Телевізійний сюжет  про перерахунки пенсійної виплати6 300x225 - Телевізійний сюжет  про перерахунки пенсійної виплати

background Layer 1