Пропустити навігацію

Освітній вебінар для тимчасово непрацюючих громадян

Головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 фінансово-економічного управління Валентина Пирч 12 лютого 2021 року провела освітній вебінар «Легальна зайнятість» для осіб, які зареєстровані в Печерській районній філії Київського міського центру зайнятості як безробітні.

В вебінарі взяли участь понад 30 слухачів, яким Пані Валентина роз’яснювала переваги легального оформлення трудових відносин, а саме: через укладання трудового договору та пояснювала, як нелегальна праця може негативно вплинути на забезпечення оптимального рівня свого майбутнього.

Звернула увагу, що лише оформлена, відповідно до законодавства праця дає змогу заробити страховий стаж, і лише легальна заробітна плата вплине на розрахунок майбутньої пенсії. Також, радила, реєструватися на веб-порталі  Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) та перевіряти факт сплати внесків роботодавцем. Оскільки така інформація є конфіденційною, тому доступ до власних даних з веб-порталу, надається особі, лише після проходження реєстрації в органах Пенсійного фонду або за допомогою електронного цифрового підпису.

В заключній частині освітнього вебінару пані Валентині надходили запитання, що свідчить про зацікавленість громадян отриманими знаннями.

Учасники вебінару подякували фахівцеві за розгорнуту та корисну інформацію, яка стане їм у  нагоді при пошуках роботи і працевлаштуванні.

20210212 113208 300x225 - Освітній вебінар  для тимчасово непрацюючих громадян20210212 105818 300x288 - Освітній вебінар  для тимчасово непрацюючих громадян

background Layer 1