Пропустити навігацію

Електронна трудова книжка – цифровий аналог паперового документу

На вебпорталі  електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov/ua) діє сучасний  сервіс  «Електронна  трудова книжка».  Він дозволяє подавати скановані копії паперових трудових книжок, інших документів, які підтверджують трудову діяльність працівника, підписані кваліфікованим електронним підписом. Впровадження електронної трудової книжки є передумовою для подальшої реалізації автоматичного призначення пенсії (без додаткового звернення) за фактом настання пенсійного віку.

Скановані копії паперових трудових книжок можуть подаватися роботодавцем або особисто працівником. У «Електронній трудовій книжці» відображається інформація про всі трудові відносини працівника з 01 липня 2000 року, а в деяких випадках з 01 січня 1998 року, за даними звітних відомостей роботодавця.

Це зручний сервіс, який дозволяє отримати  детальну інформацію про свою трудову діяльність, а також про сплачені страхові внески. Відомості про трудову діяльність обліковуються у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. У разі втрати паперової трудової книжки не потрібно витрачати час на відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі. 

elektronna trudova zamina 300x225 - Електронна трудова книжка – цифровий аналог  паперового документу

background Layer 1