Пропустити навігацію

Офіційне працевлаштування: вплив на майбутню пенсію

21 вересня 2021 року у Головному управлінні відбувся тематичний вебінар «Переваги легального працевлаштування». Учасниками вебінару були тимчасово непрацюючі громадяни, які зареєстровані у Дніпровській районній філії Київського міського центру зайнятості.

Від спікера вебінару, головного спеціаліста відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 фінансово-економічного управління Валентини Пирч, учасники отримали інформацію про види страхування, трудовий та страховий стаж та різницю між ними. Також, слухачі дізналися, що страховий стаж зараховується працівнику тільки у тому випадку, якщо роботодавець нараховує заробітну плату офіційно, сплачує єдиний соціальний внесок (ЄСВ) за працівників та подає звіти до Пенсійного фонду України.

Фахівець окреслила перелік переваг, якими забезпечує громадян сплата ЄСВ, а саме: страховими виплатами на випадок безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасних випадків на виробництві та під час виходу на пенсію. Тому радила громадянам оформлювати трудові відносини офіційно.

«Запровадження карантинних заходів показало, що переваги офіційного працевлаштування вже не видаються пережитком минулого. Для остаточного подолання стереотипів варто зазначити, що кожен, хто підтримує офіційні трудові відносини, має можливість звернутися до служби зайнятості по безоплатну допомогу. Роботодавець — в розв’язанні кадрових питань (підбору персоналу, компенсації ЄСВ), працівник — по допомогу в пошуку нової роботи і отриманні матеріальних виплат на період безробіття» — наголошувала пані Валентина.

Також учасники дізналися від фахівця про низку сучасних електронних послуг Пенсійного фонду України http://portal.pfu.gov.ua/  в т.ч. про «Електронний лікарняний»  та отримали консультацію щодо  реєстрації на вебпорталі.

21 300x225 - Офіційне працевлаштування: вплив на майбутню пенсію3 1 300x238 - Офіційне працевлаштування: вплив на майбутню пенсію

2111 300x225 - Офіційне працевлаштування: вплив на майбутню пенсію

25 300x271 - Офіційне працевлаштування: вплив на майбутню пенсію

 

background Layer 1