Пропустити навігацію

Звіт про стан реалізації антикорупційного законодавства в Головному управлінні Пенсійного фонду України в м. Києві за 9 місяців 2021 року

    На виконання завдань, покладених на відділ з питань запобігання та виявлення корупції, відповідно до Типового положення про уповноважений підрозділ (особу) з питань запобігання та виявлення корупції,  Положення про відділ з питань запобігання та виявлення корупції Пенсійного фонду України в м. Києві , здійснено моніторинг та координація органів Головного управління щодо впровадження та реалізації заходів антикорупційного спрямування.

     Зокрема, Головним управлінням здійснюються заходи, спрямовані на здійснення контролю за дотриманням вимог антикорупційного законодавства, що у свою чергу попереджує виникнення корупційних та пов’язаних з корупцією порушень.

    Станом на 01.10.2021 року  в Головному управлінні проведено  85  семінарів, нарад, лекцій, на яких пройшли навчання 4832 працівники. Окрім того, надано 1325 роз’яснень  та  консультаційної допомоги  з приводу особливостей відображення відомостей та правил подання декларацій за 2020 та 2021роки  працівниками  ГУ, у тому числі щодо недопущення  порушень антикорупційного законодавства.   В ГУ та  структурних підрозділах   доведені : Роз’яснення Національного агентства з питань запобігання корупції від 03.02.2020 року № 1 ”Щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю»” ; Закон України від 02.10.2019 року № 140- IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції»; Закон України від 04.03.2020 року № 524-IХ  ” Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про запобігання корупції”, Методичні рекомендації Національного агенства з питань запобігання корупції від 02.04.2021 № 5 «Щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання обмежень щодо запобігання корупції».

      За звітний період здійснено 1243перевірки декларацій, подання яких суб’єктами декларування  передбачено статтею 45 Закону України «Про запобігання корупції».  З вказаної  кількості декларацій 1071 подана за період, що охоплює період з 01 січня по 31 грудня 2020 року включно, з яких 1013 «щорічних» декларацій  подано працівниками Головного управління, 58 декларації «після звільнення» – особами, що припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави; з 115 осіб, що претендували на заняття посад в Головному управлінні, перевірено 115 декларацій «кандидата на посаду» . Крім того 57 осіб, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, у Головному управлінні, подали 57 декларацій «перед звільненням».

     Під час визначення процедури закупівлі, які здійснюються  ГУ ПФУ в м. Києві, сектор договірної роботи керується нормою статті 2 Закону України « Про публічні закупівлі»,  положеннями якої визначені суми та процедури, що мають застосовуватись  замовником під час оголошення процедури закупівлі.  Так, за чотири квартали 2020 року  ГУ ПФУ в м. Києві оголошено 18 процедур відкритих торгів на загальну суму 17 312,7 тис. грн. , з них завершено 14 процедур відкритих  торгів на суму  7 021,9 тис. грн.  Відповідно до п.4 ч.1  ст. 2 Закону України “Про публічні закупівлі” сектором договірної роботи ( далі – сектор) було розміщено на веб-сайті уповноваженого органу 12  звітів про укладені договори на суму 583  700,00 грн. У своїй діяльності сектор повністю дотримується строків визначених ст. 10 Закону України Закону України «Про публічні закупівлі». Сектором, у відповідності до норм Закону України «Про публічні закупівлі», здійснюються всі необхідні заходи по забезпеченню оприлюднення інформації про публічні закупівлі та використання коштів ГУ ПФУ у м. Києві. 

     В загальному, проведення організаційно-управлінських заходів щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства в Головному  управлінні Пенсійного фонду м.  Києві дозволило забезпечити дотримання законодавчих вимог державними службовцями Головного управління.

background Layer 1