Пропустити навігацію

Легалізація трудових відносин – гідне забезпечення майбутнього

pyrch 300x225 - Легалізація трудових відносин – гідне забезпечення майбутньогоФахівці Головного управління  продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед киян щодо неприпустимості роботи без офіційного оформлення трудових відносин.

Цього разу інформаційний захід у онлайн-форматі відбувся для тимчасово непрацюючих громадян, які зареєстровані у Дніпровській районній філії Київського міського центру зайнятості. Валентина Пирч, головний спеціаліст відділу наповнення бюджету №2, яка була спікером вебінару, розповіла про переваги офіційного оформлення трудових відносин для працюючих громадян. Вона роз’яснила негативні наслідки і види відповідальності за використання праці без офіційного оформлення. Підкреслила, що офіційно неоформлений працівник залишається без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні можливих її  перерахунків.

Спікер звернула увагу слухачів на електронні послуги Пенсійного фонду України, за допомогою яких кожен громадянин має можливість відстежувати свої персональні дані щодо нарахованої заробітної плати, сплаченого єдиного соціального внеску роботодавцем та тривалості страхового стажу. Також, учасники вебінару дізналися про весь спектр е-послуг, в тому числі –  «Електронний лікарняний», «Електронна трудова книжка».

background Layer 1